Millaiset valjaat valitsen koiralleni?

Millaiset valjaat valitsen koiralleni?

 

Valjaiden valinnassa tulisi huomioida koiran yksillöllisten tarpeiden lisäksi niiden käyttötarkoitus. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että valjaat istuvat hyvin ja ovat mukavat käyttää.

Tässä muutamia vinkkejä sopivien valjaiden valintaan:

  1. Valitse oikean kokoinen valjas. Koiran tulee mahtua valjaisiin helposti niitä puettaessa, mutta valjaiden ei tulisi olla liian väljät. Liian suuret tai väljät valjaat voivat aiheuttaa vaaratilanteita, mikäli koira esimerkiksi pääsisi kokonaan irtautumaan valjaista. Oikean kokoiset valjaat lisäävät sekä koiran että omistajan käyttömukavuutta. 

  2. Valitse oikea malli. On olemassa monenlaisia valjaita eri käyttötarkoituksiin. Yleiskäytössä suosituimmiksi malleiksi mielletään Y-valjaat sekä H-valjaat ja ns. Norjalaiset valjaat (Norwegian harness). Oikean mallin löytämiseksi tulee koiran koon ja rakenteen lisäksi huomioida valjaan sopivuus käytössä. Sekä suuret että pienet koirat tarvitsevat tukea valjaalta, mutta sopivan valjaan valintaan vaikuttaa olennaisesti myös esimerkiksi se onko koiralla taipumusta vetää. 

  3. Kiinnitä huomiota valjaiden säädettävyyteen. Monesti unohdetaan, että valjaita käytetään erilaisissa olosuhteissa - ympäri vuoden. Säädettävä valjas mahdollistaa helpon ja monipuolisen käytön esimerkiksi takkien tai muiden vaatteiden kanssa.

  4. Valitse kestävästä materiaalista valmistetut valjaat. Valjaat ovat usein päivittäisessä käytössä ja kestävän sekä helppohoitoisen materiaalin valitseminen voi pidentää niiden käyttöikää huomattavasti. Materiaalin valinnassa kannattaa lisäksi huomioida esimerkiksi kestääkö valjas konepesua.

GoodDog verkkokaupasta löydät monipuoliseen käyttöön soveltuvia valjaita sekä asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua sopivien tuotteiden löytämiseksi.

Takaisin blogiin